Мая Манолова иска забрана на социологическите проучвания.       

...
Мая Манолова иска забрана на социологическите проучвания.       
Коментари Харесай

Манолова се обяви против социологическите проучвания

Мая Манолова желае възбрана на социологическите изследвания.            

Предизвикваме депутатите вместо да връщат хартията и с нея операциите на изборите, да създадат две значими стъпки: дейна регистрация и възбрана за социологически изследвания в предизборната акция. Това предлага Мая Манолова на политическите партии в Народното събрание, написа.

Време е да извадим " мъртвите души " от изборните описи. При последното броене се оказа, че има разлика от над 1 милион души сред изборните описи и реалноживеещото население в България. Затова предлагаме дейна регистрация по най-лесния за хората метод - като за база се употребяват гласувалите от последните няколко избора и всички останали, които желаят да вземат участие в изборите да бъдат дописани ", сподели още тя.

Другото значимо предложение е за търговията с въздействие, което реализират социологическите организации с резултатите от изследванията.

" Няма социолог, който да е познал резултатите от изборите, само че в това време щедро манипулират публичното мнение и по този начин търгуват с въздействие като внушават, че едни партии няма да влязат в Народното събрание, а други с 10% преднина ще са първи. Това е една форма на операция, която би трябвало да бъде пресечена. Вместо хората да наблюдават предизборната акция, им се набива в глава по какъв начин да гласоподават ", сподели още водачът на гражданска платформа " Изправи се " във видеообръщение във фейсбук.

" Експерти считат, че ГЕРБ ще получи стотици хиляди гласове повече след връщането на хартията. Движение за права и свободи знаем какво могат на избори. Вероятно трохи от тази порочна, отровна баница ще бъдат подхвърлени и на партията на Нинова. "

Манолова дефинира ръководителя на столетницата като " флагман на хартиената коалиция ", която внася законопроект за връщане на хартиената бюлетина и изцяло обезмисля машините като предлага да не се зачитат машинните протоколи, които са ясни и не могат да бъдат манипулирани, а да се броят разписките от машините дружно с хартиените бюлетини. Лидерът на " Изправи се " предизвести:

" Разписките не са пригодени за преброяване, нямат отбрана и там фалшификациите ще бъдат брутални. " Тя добави, че 12 години сме очевидци по какъв начин ГЕРБ печелят избори, по какъв начин мамят в секционните комисии, по какъв начин вършат бюлетини недействителни, по какъв начин лишават гласове на партии и съответни претенденти. А предлагането на Нинова да не се регистрират изборните протоколи Манолова съпостави с предоставяне на машините за скрап - унищожава се смисълът от машинно гласоподаване.

" Скоро площадите още веднъж ще бъдат цялостни. Ще призовем за митинг в деня, когато депутатите ще гласоподават връщане на хартиените бюлетини и на измамите в изборите. И се надяваме, че и жители, и партии, които желаят почтени избори ще се включат в този митинг. " - приключи Мая Манолова.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР